Feed on
Posts
Comments

Konst, sen kaffe

Många uppskattar ju de många loppisarna och konstutställningarna på Gotland. Jag gör det.

Den här sommaren stötte vi på en ny och mycket trevlig företeelse. Pa vägen hem från badtur såg vi skylten ”konst + kaffe” och svängde in. På gårdsplanen stod en skäggig man som glatt meddelade att han bjuder på kaffe, men bara om vi först tittar på hans konst i i ateljen i lagården. Deal, sa vi och tog med kakorna vi hade i bilen.

Himla trevligt hade vi. I eftermiddagssolen drack vi kaffe med Lasse, diskuterade allt mellan inspiration, småbarnsår och politik. Atelje/lagård i bakgrunden.

Ateljen från insidan.

Vissa verk var av det mörkare, dystrare slaget. Eller jag vet inte.

Och en del nonfigurativt.

Idun med korkskruv i håret delar kaka med mormor.

Lasse berättar om vad som inspirerar honom. Tyvärr kommer jag inte riktigt ihåg vad det var, men det hade med kvinnor att göra. Han har två fiktiva, och en riktig. Den riktiga har fått minst 200 kärleksbrev. Ingen idé att förställa sig liksom, för då skulle hon ändå inte stå ut med honom i längden, resonerade han, och det har han ju rätt i. Tyvärr blundar han på bilden, men jaja, det är ju faktiskt KONSTEN som är huvudpersonen här.

Vinrankan vid lagårds/ateljeväggen frodades. Allt växer ju som ogräs på den där ön.

Leave a Reply