Feed on
Posts
Comments

Flickorna

Läs och begrunda.

Vansinnigt läsvärd artikel om hur vi bemöter våra små tjejer, vad vi lyfter fram och belönar.

LÄS HÄR!

1 person gillar det här inlägget.

3 Responses to “Flickorna”

 1. Carro skriver:

  Det är hemsk nog så rätt. Det värsta är att jag ser det dagligen i mitt jobb, små tre åriga tjejer som inte vill bli smutsiga om sina nya fina kläder, fem åringar som inte vill äta smör för då blir de tjocka. Jag gör så gott jag kan i att försöka få dem att tänka på ett annat sätt men vad gör man när man har föräldrarna emot sig… Det behöver komma positivt tankesätt från föräldrar och skola men framförallt(!) från media.
  Kram!

  • eva skriver:

   Åh, shit vad tragiskt! Blä, jag blir så beklämd så jag vet inte vad jag ska säga..
   Jag tror att VI måste vara det tyngsta, mest självklara exemplet. Äta, njuta av maten och livet. Inte lägga så stor vikt vid kläderna eller utseendet, göra saker med tjejerna, leka med dem.
   I handling, snarare än ord visa att det inte är viktigast i världen att vara smal och söt.

 2. lisa skriver:

  Tack för god huffington :) Ja, precis det där med att presentera alternativ istället för att pressa på den ytliga poängen. Hur svårt det än är att som vuxen inte snava på sitt samhälles egna kulturella normtrösklar.

Leave a Reply