Feed on
Posts
Comments

Keramiken

Jag har tänkt mycket på det här med drömmar de senaste dagarna.
Vi har ju alla drömmar och visioner om hur vi vill att våra liv ska se ut, i stort och smått.

Peter och jag drömmer ju som bekant om ett liv på landet, inte vansinnigt långt bort, men ändå utanför staden. Bo i ett hus (earthship?), inte behöva arbeta heltid (men trivas med våra jobb, förstås), odla egna grönsaker, bär, frukt, ha höns. Kanske producera sin egen el, i alla fall delvis. Och så keramiken. En egen keramikverkstad, med drejskiva och brännugn.

Den intensiva avundsjukan som exploderade i mig när jag hittade bloggen Fabulös inspiration har ruskat om mig, och jag inser att trots att vissa delar av drömmen inte kan förverkligas just nu, så finns ingen anledning att skjuta upp precis allt.

Keramiken, till exempel.

Jag har ett par gånger tidigare letat efter någonstans i Stockholm att kunna skapa keramik. Visst finns det ett par keramikverkstäder i stan där man kan betala per timme, men för det mesta tas hutlösa priser, flera hundralappar per timme vilket inte blir vidare hållbart om man vill dreja regelbundet. Jag är inte heller så intresserad av de här keramikkurserna som olika studieförbund anordnar. Jag har drejat ett år, även om det var länge sen nu, och jag vill framförallt ha en plats att utveckla mitt skapande på.
Att gå som lärling hos en kunnig keramiker vore ju fantastiskt, men kanske lite överambitiöst med tanke på att jag inte i nuläget siktar på en yrkeskarriär inom keramiken, och dessutom har mycket begränsat med tid att utöva detta brinnande intresse.
Men helt omöjligt kan det ju inte vara att finna en plats att skapa på.

Jag ska leta vidare.

1 person gillar det här inlägget.

2 Responses to “Keramiken”

 1. Frida skriver:

  Har du kollat in Alvikstorpet? Jag gjorde min praktik där och de har öppet för alla – jag tror man betalar för material bara och man får sitta länge. Dessutom var det väldigt få som drejade. Mycket mysigt ställe!
  Kram Frida

  • eva skriver:

   Bra tips.
   Jag har varit där ett par gånger för några år sen. Himla bra ställe. Men nu bor vi på andra sidan stan.
   Men jag har ett uppslag. Ska kolla en keramikverkstad imorgon faktiskt. Kommer ett inlägg om det så fort dottern somnat. =)
   Håll tummarna är du snäll.

Leave a Reply