Feed on
Posts
Comments

Right on

Jag måste länka till DETTA ypperliga inlägg av Lady Dahmer.

Om hur det måste vara helt självklart för oss och våra små, att våra kroppar är våra egna, på våra egna villkor.

I nioårsåldern hade jag inte den integritet  och självkänsla hon beskriver. Jag hade varit ett betydligt lättare offer. Vid nio års ålder och vid femton års ålder. Och det är nog rena turen att jag aldrig har blivit utsatt för något övergrepp under uppväxten, för jag kan lova att jag inte hade skrikit högt, som hon gjorde.
Det är först i vuxen ålder jag har lärt mig mitt eget värde, och mina gränser.

Så vill jag inte att det ska bli för Idun. Som alla barn vet hon från början att hennes kropp tillhör henne, är hennes att bestämma över. Hon protesterar vilt om någon kramar henne när hon inte vill, eller ens petar på henne, när hon inte är på humör. Om någon hon inte är helt bekväm med kommer för nära. Den oförstörda känslan av suverän rätt till sin egen kropp vill jag aldrig att hon ska förlora. Jag ska påminna henne och omvärlden så ofta det behövs, och vara hennes självklara exempel.

3 personer gillar det här inlägget.

Leave a Reply