Feed on
Posts
Comments

DBW

De badande vännernas, DBV, är en botanisk trädgård i Visby.
Den grundades år 1814, och detta står att läsa på föreningens hemsida: ” Finansieringen av verksamheten och grundplåten till DBW:s idag goda ekonomi lades genom de böter ledamöterna fick betala vid olämpligt prat, sen ankomst och längre anföranden utan tillstånd. Namnet De Badande Vännerna valdes för att man ursprungligen träffades för bad och friluftsaktiviteter i Snäckgärdsviken norr om Visby”.

Jag tycker att även bankchefers bonusar borde kunna beräknas med samma system.

Här finns fantastiska träd vars mäktiga rötter och kronor fyller mig med förundran.

Porlande vatten.

Som man stilfullt kan svalka fötterna i.

Vackra rabatter.

Loads and loads.

Och rosor. Det är lite av grejen med hela Visby, kan man säga. Rosornas stad.

Fler rosor.

och lavendel. Klassisk, och i högsta grad gångbar kombination.

Notera Idun uppe i vänstra hörnet. Något kameratrött nu. När hon såg att jag lyfte kameran mot henne vände hon sig om och lubbade rakt därifrån.

1 person gillar det här inlägget.

2 Responses to “DBW”

  1. Carro skriver:

    Åh, dbw… Så mysigt. Med era bilder får du det verkligen att värka i min längtan efter Gotland. Känner att jag måste få Johan att ta semester snart så att vi kan åka dit innan sommaren är över! Kram!

    • eva skriver:

      Åh, hade helt missat att du har ett Gotlandssug.. men så kom jag på att du ju har medeltidat där så att säga.. Vänta bara tills jag har redigerat fotona från medeltidsveckan (vi var i Visby en dag under medeltidsveckan i år).. =)

Leave a Reply