Feed on
Posts
Comments

Höstlängtan

Nu börjar jag landa i vardagen här hemma i Stockholm igen, och längtan till Gotland blir mer åt det bitterljuva hållet snarare än som ett öppet sår i hjärtat. Det känns helt okej att jobba. Pendlingen har jag dock fortfarande rejäla issues med, och jag tror inte det kommer bli bättre på den fronten. Nånsin.
Jag känner mig buren av det faktum att vi ju faktiskt har en plan. Vi ska inte stanna i den här stan med omöjliga huspriser och tunnelbaneträngsel. Vi ska flytta härifrån. Till landet och havet, och ett lugnare tempo.

Bjuder på en bildkavalkad från Visby. Kanske världens vackraste stad. I alla fall i mitt hjärta.

Höstanemon.

Det här är ett kafé som tydligen har en mycket vacker innergård. Där ska jag se till att fika nästa sommar.

Visby i kvällssol med dramatisk himmel.

Dignande päronträd.

Havet.

Rosornas stad. Det kan låta klyshigt men på sommaren blommar rosorna överallt, klättar längs väggar och plank. Det är överdådigt på sina håll.

Min mamma.

Kärleksört i DBW.

Dräller lite överallt som sagt.

Ja jag längtar. I år mer än något år tidigare. Kanske för att jag nu för första gången tillåter mig att längta fullt ut.Förr om åren har vi ju åkt hem i slutet av sommaren, för att inte återvända förrän nästa sommar. Några ynka veckor om året bara, på den plats där själen bor.

Peter är lite orolig att jag framförallt längtar till sommar-Gotland, med allt vad det innebär av blommande rosor, ljummet hav, solnedgångar och vajande fält av vallmo. Men jag längtar lika mycket till höst-Gotland med starka vindar och grå himmel över grått hav. Vinter- och vår-Gotland blir en ny upplevelse för mig.

3 personer gillar det här inlägget.

Leave a Reply