Feed on
Posts
Comments

Medeltidsveckan

Jag lovade för länge sen bilder från Medeltidsveckan. Vi hann bara vara där en dag i somras, men det var en underbar upplevelse att få flanera igenom ett medeltida Visby med medeltida marknad och människor. Det är verkligen en alldeles speciell känsla att vandra längs havet och höra medeltida musik spelas omkring dig.

Vissa har sytt praktfulla dräkter och dekorationer. Jag vågade bara fotografera i smyg.

Denna begivelse gick vi inte på, men det hade säkert varit intressant.

Glada människor. Överallt.

De här kom på mig, men de verkade inte misstycka.

En och annan gycklare kan man stöta på om man har tur.

På kvällen köpte vi mat och ställde bilen nere vid vattnet precis nedanför lasarettet. Vi satte oss på gräsmattan utanför ringmuren och åt maten medan solen sjönk i havet. Från Nordergravar hördes först rustningsskrammel och publikens jubel från riddartorneringen som pågick. Under tiden vi åt strömmade publiken hem efter torneringens slut och istället började ett mysteriespel med facklor i folkhavet, virvlande sjalar och hypnotiserande musik. Skymning över ruiner och pärlemorhav, himmel utan moln som färgas i persika, lavendel och till slut azurblått. Semesterns mest magiska avslut. Sommarens magi sammansmält till en enda kväll.
Peter och jag lovade varandra på stående fot att nästa sommar ska vi ha mer tid, bara vi två, att flanera vackra, vackra Visbys gator under medeltidsveckan.

1 person gillar det här inlägget.

2 Responses to “Medeltidsveckan”

  1. Carro skriver:

    Helt sjukt, men sa jag inte att du skulle lyckas fånga mitt ex på bild? Tänker dock inte berätta vem…. I övrigt fina bilder!
    Kram!

Leave a Reply