Feed on
Posts
Comments

Back on track

Idag är en ny dag, och för att vända gårdagens surmulna känsla startade jag dagen med en skogspromenad direkt efter dagislämningen (som för övrigt var den första lämningen hittills med idel glada miner. Idun kastade ljudliga slängkyssar efter mig, då kan man med gott samvete lämna henne där för några timmar).

Jag undrar om det finns något vackrare än morgonsolens sneda strålar genom grankvistar. Tyvärr hade jag inte kameran med mig. Men svamp blev det, som fotograferades vid hemkomst.

Dagens skörd, från en 30 minuters promenad. Massa vackra kremlor och några sandsoppar. Men svampen längst till vänster i bild är en imposter. Oerhört lik en sandsopp, men icke, vid närmare besiktning. Den fick gå i komposten.

Vackra färger och detaljer. Naturen är makalös.

Det här kommer bli en finfin svampstuvning till middag. Kanske på rostat bröd.
Sandsoppen har den egenheten att den blånar när man skär i den. Det ser inte så väldigt smakligt ut, men bleknar efter en stund.

Nu ska jag sätta en deg och hämta tvätten. En pysseldag idag. Ovärderligt för mitt psyke.

1 person gillar det här inlägget.

Leave a Reply