Feed on
Posts
Comments

Skogen vs 30 mg

Det känns som om jag bara skriver om antidepressiv medicinering just nu, men det får väl bli så med tanke på upptrappning och allt. Detta är ju trots allt nytt för mig, att uppleva det själv.
Nu har jag gått från 5 till 30 mg och jag upplever än så länge inte en endaste biverkning. Ett tag var jag inne på att jag kanske svettades en aning mer (vilket ska vara en dosberoende biverkning), men i backspegeln kan jag konstatera att det nog snarare hängde ihop med förkylning och mens.

För ett par dagar sen hade jag trots allt en rätt ordentligt ledsen dag med massa oros- och ångesttankar. Inte riktigt vinterdepp-kvalitet på det hela men bra nog nära. Och när jag funderar på det hela inser jag att det nog finns en stor del förväntans-ångest i det också. Jag oroar mig varje år inför hösten och förväntar mig ett tyngre humör, vilket ju givetvis blir en självuppfyllande profetia. Detta är ju inga nyheter för mig, men inte lättare att bryta för det.
Min ledsna dag var en hemmadag med Idun, hon hade feber på morgonen men var rätt pigg ändå. Så på eftermiddagen gick vi ut i skogen och plockade lite trattkantareller. Hade med oss saft, kaffe och mackor och choklad och fikade på en mossbeklädd klippa i skogen.

Och då slog det mig:
”Det är ju SÅHÄR man ska må! Inte sådär som jag har mått under hela dagen, masat mig mellan soffa och kök i morgonrock, gjort ett minimum med tv:n påslagen hela dagen.”

Jag behöver vara mer i dagsljuset, tillbringa mer tid i skogen. Där finns omedelbar sinnefrid.

1 person gillar det här inlägget.

4 Responses to “Skogen vs 30 mg”

 1. Fia skriver:

  Vad härligt att du slapp biverkningarna! Själv har jag tyvärr fått ordentliga biverkningar i form av skakningar en brännande och stickande känsla i hela kroppen, vilket har lett till vakna nätter. Men jag försöker stå ut, ska prova höja till 10mg imorgon och hoppas att det inte blir värre. /Fia

  • eva skriver:

   Ajdå, det där lät ju inte alls kul. Nu vet inte jag om vi äter samma preparat, men läs i bipacksedeln, där står uppspaltat vilka biverkningar som är dosberoende och vilka som inte är det. De dosberoende biverkningarna blir ju värre med ökad dos, det blir inte den andra typen av biverkningar. Och många biverkningar förvinner gradvis när kroppen vant sig vid läkemedlet.
   Men fungerar det verkligen inte tycker jag att du ska kontakta din läkare och diskutera ett ev byte till annat preparat. Det finns garanterat ett bra läkemedel som hjälper dig med depressionen utan att ge hopplösa biverkningar.
   Lycka till!

 2. Fia skriver:

  Nej usch det är verkligen inte kul men jag saknar så mycket att kunna vara fullt ut med mitt barn och sova med honom att jag måste stå ut. Jag är trött på att slås ner gång på gång trots mitt fina liv och fantastiska barn, det ska bli bra snart:) jag äter citalopram. Blir biverkningarna outhärdliga så byter jag men då behöver jag ju börja om med en ny medicin och kanske nya biverkningar.
  /fia

  • eva skriver:

   Åh, det förstår jag verkligen. Jag håller tummarna för att det kommer fungera bra för dig.
   Du får gärna höra av dig och berätta hur det går.

Leave a Reply