Feed on
Posts
Comments

Operation och snö

Så var man opererad. Jag verkar vara som gjord att skära i. Visst, det var ett väldigt litet ingrepp men ändå, gynekologen skar ändå bort en liten bit av livmoderhalsen och jag tycker att det borde kännas en aning efteråt. But no.

Och tur var väl det för samma dag som jag opererades slog snökaoset till i Stockholm. 30 cm snö rasade ner på några timmar och kollektivtrafiken lamslogs fullständigt.
Så när Peter och jag skulle lämna sjukhuset var all busstrafik avstängd, likaså motorvägar. Stora förseningar i tunnelbanetrafiken och taxibilar lika sällsynta som politiker som tar klimatfrågan på allvar.

Det hela tog över fyra timmar, inkluderade en halvmils pulsande i djup snö, packad sill-stylie i tunnelbanevagn och huggsexa om de få taxibilar som vågade köra i ovädret. Så visst är jag glad att jag inte hade ont.

Nu inväntar jag besked angående huruvida operationen var radikal (dvs ifall de fick bort alla förändringar eller behöver ta bort mer) och det vore väl en trevlig julklapp att få hem ett brev i brevlådan med beskedet att ingen mer oro behövs.
Men underligt nog hade själva operationen en synnerligen lugnande effekt på mig.
Som jag skrev tidigare mådde jag genast oerhört mycket bättre redan när jag fick veta vilken typ av förändringar jag hade, och nu när de förhoppningsvis är åtgärdade känner jag nästan ingen oro alls, men är kanske en aning mer medveten om hur skört livet är och med ytterligare något hekto tacksamhet över livet. Det är säkert läkar-delen av min personlighet, som är så oerhört nöjd med snabb åtgärd?

Jag ska inte dra några förhastade slutsatser, detta äventyr är kanske inte alls över, men jag vilar i förhoppning och förtröstan att allt kommer att gå bra.


Och snökaos är ju väldigt vackert..

2 personer gillar det här inlägget.

2 Responses to “Operation och snö”

 1. Petra skriver:

  Vad glad jag blir att läsa det du skrivit. Jag ska in på konisering imorgon bitti. Jag är blott 30 år o ligger i fas 3. Nu ska det bli skönt att få det överstökat. Jag har ont o blöder ganska ofta. Tack att du delat med dig av din erfarenhet. Nu känner jag mig inte lika ‘vilsen’

  • eva skriver:

   Vad roligt att min berättelse kunde hjälpa dig en aning. =)

   Koniseringen kommer gå lätt som en plätt.

   Massa kramar!

Leave a Reply