Feed on
Posts
Comments

Gotland, våra drömmars ö

Det är knappt så jag vågar skriva detta, men Peter och jag har vänt och vridit på steken ett bra tag nu. Gotland, när ska vi göra slag i saken och flytta dit? När börjar byggandet av vår dröm om livet på ön?

Och nu har vi bestämt, att inte skjuta på detta längre. Så fort jag är klar med AT-tjänsten flyttar vi. Det blir i höst.
Åh herregud, det är så mycket som ska ordnas! Renovera kök och badrum och fixa nytt boende där, och Iduns dagis och mitt jobb, och ååååh, det blir övermäktigt när jag tänker på det. Och samtidigt, när jag tänker på att kunna promenera längs havet en blåsig höstkväll, att ha en vardag i den natur som finns på ön, då känner jag lyckan breda ut sina fjärilsvingar i mitt bröst. Det är rätt, det är dit vi ska.

Där havet och himlen möts och lever tillsammans.

Där det doftar av backtimjan på sommaren.

Visby, världens vackraste stad.

Jag längtar, längtar, längtar.

2 personer gillar det här inlägget.

7 Responses to “Gotland, våra drömmars ö”

 1. Caroo skriver:

  Åh, vad härligt för er! Att ha en stark gemensam dröm som snart ska bli verklighet! Frammanar dock en sorgsen känsla hos mig… Så nära men ändå så långt borta. Vi hinner ju tyvärr inte ses så ofta som jag skulle vilja redan nu. Men, älskar att åka till Gotland under sommaren, då vet vi vilka vi ska hälsa på! Och en anledning att få se ön under vinterhalvåret också! En STOR lycka-till-önskning!! Kram på er fina! :*

 2. Carro skriver:

  Och ja… Jag vet hur mitt namn stavas, eller?

 3. eva skriver:

  Ja, det är inte utan saknad i hjärtat jag tänker på flytten jag med. Vi har många goda vänner här som vi flyttar ifrån. Och precis som du säger så träffas vi alltför sällan redan nu.
  Men jag tänker också att när vi väl bor på ön kanske man kan ses lite längre, komma över på en långhelg eller så.
  Vi räknar väl mer eller mindre med att somrarna blir sociala upplevelser för oss, för Gotland är ju fantastiskt på sommaren, sen kanske det blir helt naturligt att ta det lite lugnare vintertid.
  Vi ska nog styra upp det på ett bra sätt!

 4. Lisa skriver:

  Lägg AV! Igår stötte jag av en slump på en gammal vän till dig, och i småpratandets gång angående hur ofta man träffar sina vänner/inte så nämde jag hur jag ibland kan tänka ”Åh när Eva flyttar till Gotland… Det är ju helt rätt, men helt själviskt vill jag inte att hon flyttar, fast å andra sidan så kanske vi inte ses så mycket oftare ändå för att man bor i samma stad och.. ” Ja, det där kom upp och din vän frågade ”Va? Ska de flytta?” och jag svarade ”Nej, nej. Eller, jo det är ju deras dröm så någon gång. Men jag har inte hört något”. Nu har vi hört något! Oh Eva, som din vän klokt sa ”man kan ju ses där”. Det vill jag. Fy bubblan vad underbart det här kommer bli (även om Stockholm blir lite fattigare..). Gotland desto rikare, och ni – människor, plats, människor, plats. Ljuvliga nypon. Hurra för beslutet!

  • eva skriver:

   Åh Lisa! It’s a SIGN!

   Jag blir ju genast omåttligt nyfiken på vilken vän det var? =D

   Och visst är det så att man kan träffas även på Gotland, en oerhört vacker ö som inte ligger så värst långt bort.
   Man kan också mötas i Stockholm, en stad som gör sig allra bäst att besöka, i mitt tycke. Jag promenerar gärna gatorna i Gamla stan, tittar på de vackra husen och ut över vattnet, dricker te och sover över på soffan hos goda vänner. Slipper dock gärna tunnelbanan i rusningstrafik, byte på Gullmarsplan och andra ocharmigheter.

   Det bästa av två världar. Och kärleken finns där ändå.

   • Lisa skriver:

    En ljus J.

    Helt klockrent.

    TUR att du låter oss beskåda det din blick ser, i tacksamhet och detaljers oerhörda skönhet.

    Tack världens finaste Eva,
    säger lisa
    som beundrar dig
    och ÄLSKAR muminkänslabilden i nästa inlägg, den med havet och ni…

Leave a Reply