Feed on
Posts
Comments

Nej de gjorde ju tydligen inte det, de förargliga små kaoscellerna som bor i mitt underliv.

På efterkontroll i veckan fick jag vet att operation inte var ”radikal”. Det vill säga, man fick inte bort allt.  De finns kvar och nu får jag vänta på svar på senaste undersökningen, för att få veta vad nästa steg blir.

Och jag är sur.  Sur för att det inte är över, som jag hade hoppats att det skulle vara. Och sur för att jag får det svaret först vid återbesöket flera månader efter ingreppet.

Runtomkring mig faller folk som furor för canceryxan. Inte mina närmaste, nej ännu är jag förskonad, men vänners familj och nära, kära. Och mitt lilla cellförändringstrams är en obetydlig droppe i havet jämfört med vad som skulle kunna vara, men jag är sur ändå.

3 Responses to “Cellförändringarna som inte fattade vinken”

 1. taxnos (på Instagram) skriver:

  Åh, nej! Jag fick samma besked (fast i ett brev) efter min konisering. Läkaren som gjorde ingreppet ville nog helst göra om det på en gång, men läkaren på gyn ville ta ett nytt prov först. Det visade sig sen (efter 6 till veckors väntan) att de visst hade fått bort alla konstiga celler. Håller alla tummar och tår att det är samma för dig! Vi har också en önskan om ett till barn rätt snart, och de här cellerna som håller på och tokar sig sätter ju käppar i hjulet! Hoppas du snart får slippa skiten! Eller att det redan är borta!

  Massa lycka till-kramar! / Johanna (taxnos på Instagram)

  • eva skriver:

   Hej Johanna!
   Vad kul att få läsa en kommentar från dig. Och så stöttande och fin, dessutom.
   Jag hoppas så klart på det bästa, och är väl inte så orolig som jag var under första omgången, men man vill ju så förtvivlat gärna att det här ”äventyret” ska vara över nu! Vad himla skönt att dina tokceller gett sig av iaf.. =)

   Kram!

 2. Lisa skriver:

  Eva. Idag regerar ett smärre hällregn och känner jag dig rätt njuter du en liten stund med kaffe till smattrande fönsterrutor. Tänker att regnet behövs för att staden till slut ska grönska. Än så länge är kvistarna kala, pryds av enkla pärldroppar. Dina cellförändringar ska försvinna. Helt. Lämna dig ifred. Punkt. Fred, det är dit du är på väg. Solvackra vän. Gotland väntar dig och vi älskar dig.

Leave a Reply