Feed on
Posts
Comments

Kompetens

Kompetent. Det känner jag mig just nu, och det är en himla trevlig känsla.

För den som funderar på att bli läkare kan jag meddela att det är en lång vägs resa mot mål, men hey, tiden går ju lik förbannat oavsett om man pillar sig i naveln eller går en skitlång utbildning så låt inte det vara ett hinder.

Igår var det avtackning här på vårdcentralen. Min allra sista placering under AT-tjänstgöringen. Legitimationsansökan inskickad till Socialstyrelsen. Nästan sex års utbildning, sen arbetat fyra år efter det, och nu snart kan jag kalla mig legitimerad läkare.
Jag har lärt mig massor, och jag har massor kvar att lära. Jag kommer aldrig bli klar, och det är kanske det allra mest sympatiska med det här yrket. Människor och deras kroppar och psyke är så intrikat komplexa att vi kan fortsätta forska och lära mer i ytterligare några århundraden, jag ser inte vägs ände här och det är ju fantastiskt!

Två dagar kvar av min vårdcentralsplacering, och jag sitter faktiskt här med en känsla av att ha läget under kontroll. Jag kan inte svara på allt, men mycket flyter på och jag vet vart jag vänder mig där min kunskap tar slut. Det är så lätt att hela tiden fokusera på kunskapsluckorna, betrakta den lilla kunskap man besitter som en liten flotte i en ocean av allt man ännu inte hunnit plugga in. Men Rom byggdes inte på en dag och idag är det gott nog att vara där jag är.

Den där oron som jag tror alla nybakade läkarstudenter upplever, oron att missa något eller helt enkelt inte vara tillräckligt kunnig, den klingar sakta av.
Gott nog.

4 personer gillar det här inlägget.

2 Responses to “Kompetens”

  1. Jivan skriver:

    Hej dej finaste doktorn!

    Vore väldigt tacksam om jag fick träffa just dej på min vårdcentral. Vilken lycka att få bli sedd av en läkare, som ser mer än bara kropp och knopp… som fattar jag är en andlig varelse på en mänsklig resa…. som ser hela mej…

    Lycka till med flytten nu, som jag tror skedde idag! Hoppas ni sover gott i era nya sängar.
    Varma goa kramar till hela familjen

Leave a Reply