Feed on
Posts
Comments

BOR här nu

Okej Darlings, här kommer det.

Mitt ”nu har jag landat på Gotland”-inlägg. Kanske inte helt med sanningen överensstämmande för jag vet inte om jag verkligen kan påstå att jag har landat i detta, verkligen fattat att jag faktiskt bor här nu. Att VI faktiskt bor här nu.

Men vi gör ju det.  Vi BOR HÄR.

Vi bor vid foten av de här gigantiska träden och jag kan inte fatta att det är sant.

Och jag kan utan att ljuga säga att det är magiskt vackert här. Solnedgång vid stranden.  Den lilla knölen vid horisonten är Stora och Lilla Karlsö som radar upp sig i havet.

Att vara med hus, och med trädgård är faktiskt en smula överväldigande.

Och jag kan inte riktigt påstå att vi är i ordning ännu.

Men vi jobbar på det.. Järnspisen, vilken skatt! Men vi svor lite innan vi hittade spjället.

Idun verkar trivas. Till min oändliga lättnad.

Hon gillar löven. Det kommer fler av dem, kan man säga.

Min mamma i trädgården.

Idun upptäcker havet under en kvällscykeltur.

Kvällsrodnad.

Jag blir trollbunden flera gånger om dagen. Jag stannar bilen på väg till och från jobbet för att jaga bara måste kliva ur och stå vid havet en kort minut och andas den salta luften, och se. Se havet och himlen som möts vid horisonterna, havsfåglarna som skriar. Ta en bild och försöka föreviga, förmedla, det under som är denna natur.

Nej, det är inte magiskt vackert på varenda kvadratcentimeter av Gotland, inte heller är vårt hus perfekt. Vi måste t.ex skaffa musfällor eftersom det krafsar i väggen i sovrummet. Vattnet luktar och smakar svavel, golvet är kallt (tack, Nathalie för tossorna! Underbara!) och badrummet är inte mycket större än en flyttkartong (men betydligt mer beständigt mot väta, tack och lov).

Men jag känner mig tacksam jag vet inte hur många gånger varje dag för att vi faktiskt har gjort detta. Nu bor vi här. Nu lever vi i vårt hus, med vår stora trädgård, på landet. Nära havet.
Vi har bara börjat, bara precis kommit hit, knappt landat. Men jag är LYCKLIG. Och tacksam.

Det är så stort detta, ett helt vanligt liv, en vardag, men helt annorlunda.

2 personer gillar det här inlägget.

2 Responses to “BOR här nu”

 1. Jivan skriver:

  Vackra du
  tack för att du delar lyckan
  tystnaden
  det överväldigande med att få nåden att leva på den plats som skapar harmoni i din själ

  tack

Leave a Reply