Feed on
Posts
Comments

Veden

Hej hörni.

Är det någon alls som tittar in på den här bloggen nu för tiden? Knappt jag själv, men ändå finner jag min väg tillbaka då och då.

Vi bor ju på ön nu. På Gotland. Och jag tror verkligen att vi har funnit det där enkla livet som vi drömde om. Nej, vi är inte självförsörjande på något sätt, förutom på äpplen kanske. Och vi har tusen projekt framför oss, till att börja med behöver vi packa upp de sista flyttlådorna som fortarande står och skräpar här och där.

Men ändå. Vi bor här nu och jag har aldrig känt mig så hemma någonstans. Så nära marken, jorden, träden, himlen.
Det här huset har tagit emot oss, jag kan inte riktigt förklara det men som en gammal grinig gubbe som gruffar men ändå menar väl och inte vill någon illa, har det tagit emot oss. Åtminstone känns det så för mig. Jag känner mig i sanning priviligerad som får leva här. På den här ön, i det här huset. Under den här himlen.

Och det är något så grundläggande, tillfredställande i att värma huset med ved. Att klyva veden med armkraft, yxa och huggkubbe, sen stapla och bära in och göra upp en eld. Titta till elden då och då och stoppa in mer ved efterhand,  Hålla den vid liv och betrakta glöden.

Kalla mig naturromantisk för det stämmer väl, men jag älskar att leva såhär.

Ibland känner jag att det är svårt att prata, eller skriva om vårt liv här, jag blir rädd att ni som läser eller hör mig prata ska tycka att jag skryter, om vårt fantastiska liv i vårt stora hus. Men det är ju inte alls det som är grejen. Visst har vi ett stort hus, för stort egentligen. Vi blev kära i det här huset, mer trots dess storlek än på grund av den.
Men i den glädje som bubblar i mig är den att vi faktiskt tog det här steget, att vi faktiskt gjorde det.

Det är kanske ingen storslagen dröm, vi har inte flyttat till något exotiskt land eller till andra sidan jordklotet. Inget stort äventyr.
Men vi har följt vår långtan till den här ön. Till naturen, jorden, havet, himlen. Och nu är vi här.

Jag är lycklig varje dag.

One Response to “Veden”

 1. Lisa skriver:

  Eva.
  Lycklig varje dag. Hur kan det göra oss, dina vänner och nära som älskar dig och tycker om dig och vill dig väl, annat än lyckliga? Din ängslan över skryt-tolkningar är förståelig i jante-slang, men du kan mota den med det här: Eva. Er lycka! Hus och himlar. Hurra, hurra, hurra!

  Jag tittar in då och då. Beundrar och begrundar dina ord. Som vanligt.
  Kan drömma om den julstämning som infinner sig i ert paradis. Härligt. Hoppas julfriden infinner sig inombords hos dig och de dina, att ni njuter vidare och att vi ses snart under det nya året.

  Stor smällkaramell,
  lisa.

Leave a Reply