Feed on
Posts
Comments

Längtan

Vårtecknen hopar sig här på ön. I våra rabatter spirar små gröna skott och jag hör vårfåglarna sjunga utanför fönstret. Snön har nästan smält bort och jag hoppas innerligt att det inte kommer mer, trots att jag förstår att jag är tidigt ute med den önskan.

Detta är första vårsäsongen med egen trädgård, och jag kan knappt hantera det. Det rycker så okontrollerat i min odlingslängtan att det är fullständigt absurt. Jag har beställt fröer och börjat förodla så smått inomhus, men det räcker inte! Det är bara början av februari och jag vet inte hur jag ska stå ut tills jag får gräva upp ett trädgårdsland och sätta igång på riktigt.

Hur jag ska kunna koncentrera mig på arbete och annat vardagligt när jag inte kan tänka på annat än svart mylla på mina händer, spirande skott, rabarberknoppar och äppelblom? Jag vill gräva upp marken, känna doften av fuktig, vårvarm jord, blanda kompost och gödsel,  arbeta ihop jorden som den finaste deg, sätta fröer och bygga klätterställningar för sockerärtorna. Dricka kaffe under valnötsträdet.

Den här tiden på året är tortyr och njutning i ett för mig.

Leave a Reply