Feed on
Posts
Comments

Tid för tankar

Efter långt tentapluggsmaraton bestämde Peter och jag att vi skulle ta ett avbrott i alla måsten och skapa plats i vardagen för bara oss. Finaste AnnaMaria möjliggjorde detta genom att ta hand om Idun under ett dygn. TACK, AnnaMaria, du är helt underbar!

Så igår fick vi åka in till stan, bara vi.
Hand i hand strosa runt på stan i vackra vårvädret. Och det låter ju underligt kanske, att det kan betyda så mycket, men det gör ju det.

Vi fikade i flera timmar på Kaf’e String, ett av kaf’é-Stockholms mest långlivade institutioner, om jag förstått saken rätt. Sjönk ner i de bekväma fåtöljerna och pratade och pratade. Varenda mening till punkt. Pratade och skrattade.

Promenerade mer, såg en fotoutställning på Kulturhuset, tog en öl i medeltida valv i Gamla stan, sen indiskt till middag. Slutligen film i AnnaMarias lägenhet. Det ser ut som ett hektiskt schema, nu när jag läser det själv, men det var det inte, vi åkte in till stan med fika som enda punkten på agendan. Resten bestämdes i stunden.

Peter hittade också den perfekta gubbkepsen på NK:s hattbar, ännu ej inköpt men nu lokaliserad. Hans transformation till gubbe med kepa och tofflor är snart fullbordad. =)

Det var en magisk dag, alldeles utan spa och dyra hotell (som vi funderade på ett tag).
Några bilder kan jag tyvärr inte bjuda på, jag tog inte med någon kamera eftersom jag ville vara närvarande helt och hållet, och inte bakom kameralinsen, som det lätt blir.

För ett par timmar sedan vaknade jag utsövd, utvilad. Med klara tankar och en kvittrande lycka i bröstkorgen. Peter drar sig fortfarande i sängen (därav tidsluckan att sitta vid datorn) och jag ska ta en dusch innan vi åker in till stan för att frukosta på Petite France.

Det här dygnet känns så oerhört lyxigt, och det allra lyxigaste är inte god mat eller ens surdegsbröd, utan TIDEN.

Att få vara med varandra så ostört att man hinner säga mer än enbart det allra nödvändigaste. Att få tala om drömmar, vad man längtar efter, det som fyller ens tankar men inte hinns med när dagishämtning och långa arbetsdagar tar all energi.

Ovärdeligt.

Idag känner jag inspirationen i hela kroppen. Jag lyfter blicken och ser ovanför vardagen.

Och jag längtar efter Idun, vill känna hennes små armar om min hals, få hålla henne i famnen och hissa henne mot taket så hon gurglar av skratt.

Men först en dusch, och kanske årets hittills lyxigaste surdegsbröd till frukost.

3 personer gillar det här inlägget.

One Response to “Tid för tankar”

  1. Elin skriver:

    Så välförtjänt! =) Gör om det snart… Kram på er!

Leave a Reply